Reparasjon og restaurering av gamle bilder

Vi restaurere, reparerer og eventuelt fargelegger de gamle bildene dine digitalt.
Når de gamle fotografiene dine er minner som betyr noe. La oss hjelpe deg å ta vare på dem, før det er for sent.

Et over 100 år gammelt bilde vekkes til live igjen.

Et over 100 år gammelt bilde vekket til live igjen av oss her på Historieforteller.

De gamle historiske familiebildene dine forteller historier som ikke ord kan formidle De vekker følelser og minner. Forteller om dine forfedre, hvor du kommer ifra. Om dine røtter rett og slett. Og ikke bare dine, men også for dine etterkommere sine. En uvurderlig skatt som ikke kan måles i penger..

Men denne type skatter forsvinner raskere enn du aner. Stuet vekk i støvete skoesker ligger de der helt de er ikke er mer. Portrettene av dine forgjengere. Bildene av den gamle slektsgården.

Falmer vekk, fulle av stygge bretter og sår. Fotoene som dine forfedre sparte lenge for å få tatt. I tankene lå nok drømmen om å ikke bli glemt av de som kom etter dem.

Og dette verdifulle arvegodset fortjener vel en bedre skjebne enn de får innerst i skapet?
Heldigvis så er det stadig flere som ser viktigheten av å redde disse minnene. Enten minnet er et falmet foto av den gamle slektsgården, oldeforeldre, bilde fra speideren, en spesiell anledning eller andre ting som er foreviget av et kamera, så kan det gi fantastiske opplevelser for både deg selv og generasjoner etter deg, å la de gjenoppstå. Heng dem på veggen, få laget en lysbildepresentasjon av dem, eller gi dem bort i gave. Faktisk en gave som virkelig vil glede.

Hva kan vi gjøre?

Har du et eller flere fotografier som ikke har tålt tidens tann så kan vi restaurere og reparere dem digitalt. Du kan også få fargelagt bildene i farger som man antar var i bruk på den tiden de ble tatt. Hvis bildene allerede er i farger kan fargene friskes opp.

Om prosessen

1. Du tar kontakt med oss og forteller oss hva du vil ha gjort. Vi ber deg da om å sende oss et lavoppløselig bilde pr. mail eller originalen per post dersom du ikke har mulighet for å skanne selv.
2. Vi vurderer oppgaven og kommer tilbake til deg med et tilbud på hva vi kan gjøre og hva det vil eventuelt koste.
3. Du vurderer tilbudet og betaler dersom du aksepterer dette
4. Vi skanner originalene med vår proffskanner dersom dette er nødvendig
5. Vi restaurerer/reparerer/fargelegger hvert bilde manuelt.
6. Vi sender originalbildene tilbake til deg i posten, samt en bildefil av det restaurerte bildet på epost. Du kan også laste ned bildet fra en nettadresse du får oppgitt. Du vil også få oppgitt passord til denne siden

Vær dog oppmerksom på følgende

• Vi tar ikke ansvar for bildet under transport. Dvs. at hvis bildet blir borte i posten så er det ditt ansvar, både ved sending og ved retur fra oss.
• Det restaurerte bildet du mottar holder en standard som tilsvarer det du ser over her, eller bedre.