Vi har vel nevnt opptil flere steder her på hjemmesidene til Historieforteller, og vi forandrer ikke på det standpunktet, at et bilde sier mer enn 1000 ord. For ofte så gjør det nettopp det. Men så er det slik da at noen ganger er ikke en gang så mange ord nok.

Men la meg presisere, I ren tekst, og da særlig på en hjemmeside, så er 1000 ord ofte mer enn nok. Budskapet ditt skal være av interesse for leseren og dersom dette blir for langt, så blir det fort kjedelig og leseren gidder faktisk ikke å fullføre lesing av artikkelen din. Bestillingene på skriveoppdrag her hos oss ligger vel i gjennomsnitt på mellom 400 og 700 ord (dog bare et raskt overslag, men tror ikke det er så helt feil)

Men nå var det ikke lengden på tekster jeg først og fremst tenkte på med overskriften på denne artikkelen. Det var mer det med bildet. Og det er helt klart, et bilde forteller mye, både om sted, tid og stemninger. Dog så forteller det ikke alltid nok. Derimot så gjør et godt og illustrerende bilde at det er ikke så mye tekst som skal til før artikkelen på hjemmesiden din blir veldig mye bedre. Noen få ord eller setninger kan være nok i så måte.

La oss ta bildet jeg har lagt med i denne artikkelen som eksempel. Det er, i følge mange som har sett det, et bra bilde. Noe som jeg som fotografen synes er veldig hyggelig selvfølgelig. Om det er bra eller ikke er en helt annen sak, men mange synes i hvert fall det. Og jeg selv ble ganske så fornøyd med det. Faktisk så fornøyd med det at det ble et print på veggen av det.

Men hva forteller det egentlig. For meg forteller det veldig mye. Ganske enkelt fordi jeg var til stede da bildet ble tatt (naturlig nok) For andre (som liker det) kan det nok også fortelle litt. Litt om en stemning og kanskje en historie som  betrakteren dikter ut fra sin tolkning av bildet. Og det er lite som gleder meg mer enn når andre tolker bildene mine og får egne historier ut av dem.

Men på en hjemmeside, eller en nettbutikk, hvor du vil promotere et budskap eller en vare, så er dette eksempelbildet ikke verd stort. Det forteller nemlig ikke det du ønsker å formidle. Det er en ku, på en ås, ved et tre, etter ett kraftig regnvær. Thats it.

Dersom du eier en hjemmeside som handler om spennende reisemål derimot, og skriver noen få setninger til dette bildet som,

Etter vi med nød og neppe hadde fått jeepen ut av jungelen igjen etter tropestormen, hvor vi følte oss mest som Indiana Jones langs såpeglatte stier og bratte juv, var dette utsikten som åpenbarte seg for oss, på en av de mest spennende fotoekspedisjoner jeg har vært på. I hvert fall her, på en mystisk øy ute i Sørkinahavet..

Ja i så fall tror jeg at et bilde som dette kan vekke mer interesse og hjelpe deg med å selge turer som denne.

Dersom det er det som er formålet ditt da.

Når ikke 1000 ord er nok. Foto: Per Sibe

Når ikke 1000 ord er nok. Foto: Per Sibe